Multifunkční filtr F3
Multifunkční filtr F3 je filtrační a sanitační zařízení, které obsahuje křemelinový filtr, mikrobiologický filtr a sanitační stanici.
Multifunkční filtr F3 je filtrační a sanitační zařízení, které obsahuje křemelinový filtr, mikrobiologický filtr a sanitační stanici.
F3 je unikátní víceúčelový systém 3 v 1. Jeho předností je široká využitelnost ve vinařské praxi s roční produkcí do 20 000 litrů. Upřednostňujete-li kvalitu, pak ho nejvíce uplatníte právě Vy.
Originalita a jedinečnost je tím, co odlišuje vína špičková od průměrných. Proto si svíčková křemelinová filtrace získává stále větší oblibu u těch vinařů, kteří s kvalitou svých produktů míří opravdu vysoko a neméně důležitá je pro ně i úspora provozních nákladů. Křemelinová filtrace = dokonalejší a šetrnější náhrada deskových filtrů.
Membránová mikrofiltrace je tím správným řešením, jak s jistotou dosáhnete dokonalé mikrobiologické čistoty Vašeho vína! Díky jednoduchému revolučnímu systému změny procesu, přejdete velmi rychle z jednoho typu filtrace na druhý.
Jakýkoli kontakt vína s nečistotou vždy zvyšuje riziko znehodnocení Vaší práce. S dodávanou rotační vystřikovací hlavicí snadno zabezpečíte vysokou úroveň čistoty a sterility zařízení, se kterým víno přichází do styku. Jistě s ní oceníte pohodlné a důkladné vyplachování sudů a tanků.
Zabudovaný průtokoměr a tlakoměr je pro Vás zárukou, že celý proces filtrace i sanitace máte pod kontrolou. S přiloženými provozními postupy úspěšně dosáhnete požadovaných výsledků.
Vysoce účinná (křemelinová) filtrace s maximálním důrazem na zachování a vyniknutí přirozené charakteristiky vína.
Originalita a jedinečnost je tím, co odlišuje vína špičková od průměrných. Proto si svíčková křemelinová filtrace získává stále větší oblibu u těch vinařů, kteří s kvalitou svých produktů míří opravdu vysoko a neméně důležitá je pro ně i úspora provozních nákladů. Křemelinová filtrace = dokonalejší a šetrnější náhrada deskových filtrů.
Filtrační materiál - filtrační křemelina - je naplavena na nosnou konstrukci, v našem případě na
filtrační svíčky - je vytvořena filtrační vrstva – filtrační koláč. Během filtrace je možno připlavovat další křemelinu – zvýšení objemu zfiltrovaného vína.
Jsou vyrobeny z ocelových drátů lichoběžníkového průřezu speciální konstrukce, zajišťující
vysokou deformační odolnost a životnost těchto nosičů, z toho vyplývá vysoká účinnost filtrace.
průřez vinutého drátu filtrační svíčky lichoběžníkový
vztažená filtrační plocha m² ~ 0,2
aktivní kalový prostor | 1,5 / 2,8
světlost potrubí DN25
Doporučený výkon – víno l/hod 150 – 500
Max. kapacita na 1. filtrační cyklus při měrné hmotnosti křemeliny za mokra 0,3 kg/litr
- při dávkování 25 g/hl | 1 200 / 2 800
- při dávkování 50 g/hl | 600 / 1 400
- při dávkování 100 g/hl | 300 / 700
- při dávkování 150 g/hl | 200 / 460
- při dávkování 200 g/hl | 150 / 350
Absolutní mikrobiologická filtrace a stabilizace vína před láhvováním
Membránová mikrofiltrace je tím správným řešením, jak s jistotou dosáhnete dokonalé mikrobiologické čistoty Vašeho vína! Díky jednoduchému systému změny procesu, přejdete velmi rychle z jednoho typu filtrace FKS na druhý FMS a obráceně.
Filtrační element BEVPOR - P - polyethersulfonová vysoce asymetrická membrána, vyvinutá pro potravinářské provozy, zvlášť efektivní při filtraci piva a vína. Oproti některým jiným používaným materiálům má vysokou průtočnost v závislosti na vyfiltrovaném množství. Použitý filtrační materiál dobře odolává tendenci proteinů, obsažených v pivě a ve víně, zachycovat se na stěnách mikropórů. Má vysokou kompatibilitu s chemickými sanitačními prostředky a velmi dobré regenerační schopnosti.
0,45 nebo 0,65 µm pro červené víno
0,20 nebo 0,45 µm pro bílé víno
velikost filtračního elementu 10“ 20“
zachycovací schopnost absolutní 0,2 ÷ 0,65 μm 0,2 ÷ 0,65 μm
světlost potrubí DN25 DN25
doporučený průtok filtrem 100 ÷ 300 l/h 200 ÷ 600 l/h
Sanitace a sterilizace výrobního procesu (CIP)
Jakýkoli kontakt vína s nečistotou vždy zvyšuje riziko znehodnocení Vaší práce.
S nabízenou rotační vystřikovací hlavicí snadno zabezpečíte vysokou úroveň čistoty a sterility zařízení, se kterým víno přichází do styku. Jistě s ní oceníte pohodlné a důkladné vyplachování sudů a tanků.
Nepostradatelným prvkem (procesem) pro výrobu vína je dodržení maximální čistoty všech zařízení používaných při výrobě vína.
Pro dosažení maximální čistoty všech zařízení, potrubí atd. je nezastupitelné použití sanitačních CIP stanic, které umožňují:
Je vybavena jednou zásobní nádrží (je možno doplnit ohřevem), cirkulačním čerpadlem osazeným regulačním ventilem a manometrem (je možno doplnit mechanickým průtokoměrem a filtrem na hrubé nečistoty).